A rendőrség lecsapott a sütitolvajra

2023.04.12. 17:09
Három otthonba is behatolt és szerszámgépeket lopott, de az utolsó helyszínen csak a húsvéti süteményeket tulajdonította el.

A rendőrségre érkező bejelentés szerint egy ismeretlen elkövető április 8. és április 11. között bement egy jászjákóhalmi ingatlan udvarára, ahonnan flexet és orrfűrészt tulajdonított el 40 ezer forint értékben.

Egy másik sértett elpanaszolta, hogy valaki bement a jászjákóhalmi ingatlanába, és krovakészletet, rezgővágót és négy napelemes kerti lámpát lovasított meg.

Aznap harmadszor is csörgött a rendőrségi telefon, ismét jászjákóhalmi lopásról tett bejelentést egy helyi lakos, akinek a tettes április 11-én

bement a házába, körülnézett, majd megette a hűtőben tárolt és a konyhaasztalon hagyott húsvéti süteményeket.

A nyomozók arra gyanakodtak, hogy a három jászjákóhalmi lopást ugyanaz az ember követhette el – és igazuk lett. Végül egy 27 éves férfi a kihallgatásakor azonnal beismerte a jogsértéseket – olvasható a police.hu oldalán.

Elmondta, hogy az orrfűrészt és a flexet eladta az egyik ismerősének. A többi eltulajdonított tárgy meglett, és már jogos tulajdonosaiknál vannak.

A szerszámgép- és süteménytolvajt őrizetbe vették, és előterjesztették a letartóztatását.