Egy évre elegendő potencianövelőt akart Bécsbe csempészni egy magyar férfi

2023.04.14. 08:49
A Bajai Járási Ügyészség gyógyszerhamisítás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki 50 doboz, Magyarországon nem engedélyezett potencianövelőt akart Bécsbe vinni Magyarországon keresztül – tudatta a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Bécsben élő magyar férfi március 5-én a bácsalmási határátkelőhelyen Szerbia felől érkezett belépésre azzal a céllal, hogy Bécsbe utazzon. Autójának átvizsgálásakor a határőrök a pótkerék alatt elrejtve 50 doboz potencianövelő szert találtak, amely dobozonként egyheti adag volt.

A lefoglalt készítmény gyógyszernek minősül, azonban Magyarországon a gyógyszerészeti intézet által engedélyezett gyógyszerek listáján nem szerepel, Magyarországon forgalomba nem hozható – írta az ügyészség.

Hangsúlyozták, hogy a személyes szükségletek kielégítését lényegesen meghaladó, indokolatlan mennyiségű, hazánkban nem engedélyezett és így forgalomba nem hozható gyógyszer Magyarországra történő behozatalát, tartását, kivitelét és átszállítását tiltja a törvény.

Az ügyészség a férfit gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja, és ezért vele szemben – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását, valamint az illegális szerek elkobzását indítványozza.