Konditerem nyílik az ikonikus budapesti cukrászda helyén

2023.04.14. 09:17 Módosítva: 2023.04.14. 09:36
A Hauer Cukrászda helyén nyílik meg a 4% Fitness GYM legújabb, 2000 négyzetméteres edzőterme, ami az előzetes tájékoztatás szerint 2023 szeptemberében nyitja meg kapuit a Blaha Lujza tér környékén.

Mint korábban beszámoltunk róla, a magas rezsiárak miatt zárt be a 130 éve nyitott legendás cukrászda.

„A gazdasági környezet vendéglátóiparra gyakorolt hátrányos hatása miatt – megnövekedett energiaárak és alapanyagárak, csökkenő turizmus és vendégszám – kávéházunkat bezártuk!” – közölték a vendégekkel 2022 novemberében a cukrászda üzemeltetői.

A cukrászdát Kazilek Nándor alapította 1890-ben, majd a férfi halála után özvegye, Guth Mária hozzáment Hauer Rezsőhöz, aki hamar átvette a cég vezetését is, amit 1899-től már saját nevén üzemeltetett. Egy nehezebb periódus után az üzlet 2017. augusztus 20-án nyitott meg újra, és a Covid-lezárásokat leszámítva tavaly őszig üzemelt.

A helyén a 4% Fitness GYM legújabb fitneszterme nyílik meg, az erről szóló tájékoztatót már le is fotózta egy járókelő.

Ha kíváncsi rá, hogy hogyan nézett ki a Hauer régen, nézze meg erről készült galériánkat!

Karácsony Gergely: Ha teszünk érte, újjáéledhet a Hauer Cukrászda

Pénteken Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is reagált az edzőteremmel összefüggő hírre. Mint írta, szükség van konditermekre is, de szerinte nem lehet szó nélkül elmenni a város történelmi vendéglátóhelyeinek pusztulása mellett.

„Ez történik, ha a város értékes útjai autópályaként működnek. Elsorvad a gyalogosforgalom, szlömösödik a kereskedelmi tevékenység, és rá sem ismerünk arra a Rákóczi útra, amin néhány évtizede még családok korzóztak vasárnap délutánonként. Az újjáéledő sugárutak gondolatával ezt a pusztító folyamatot akarjuk megfordítani. A város csak így lehet élhető és élvezhető tere a mindennapjainknak. Meg kell csinálnunk mindannyiunk érdekében. És ha így lesz, biztos vagyok benne, hogy a Hauer is újjáéled majd” – olvasható a politikus bejegyzésében, amit a közösségi oldalán osztott meg követőivel a főpolgármester.