Lemondott az SZFE rektora

2023.04.18. 20:33
Egészségügyi okokra hivatkozva lemondott a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, Rátóti Zoltán. A rektori feladatokat átmenetileg Antal Zsolt, az SZFE oktatásfejlesztési és tudományos rektorhelyettese látja el.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rektora még 2022 elején vette át az egyetem irányítását. Akkor azt mondta, másfél éves kuratóriumi tagsága alatt már alaposan belelátott az egyetem működésébe, és az így gyűjtött tapasztalatai révén rektorként hatékonyan fogja tudni elősegíteni a modellváltás sikerességét.

Most azonban az SZFE egy közleményben számolt be róla, hogy lemond a rektor.

Rátóti Zoltán lemond rektori megbízatásáról

– olvasható az SZFE közleményében.

Az írás szerint Rátóti Zoltán a közelmúltban végrehajtott szívműtéte és egészségi állapota miatt nyújtotta be lemondását, amely a tanév végével lép érvénybe. A lemondását a kuratórium tudomásul vette és elfogadta, valamint az új ideiglenes rektort is megnevezték.

A rektori feladatokat átmenetileg dr. Antal Zsolt, az SZFE oktatásfejlesztési és tudományos rektorhelyettese látja el. A következő tanévtől mint oktató és társosztályvezető folytatom munkámat az egyetemen

– idézték a közleményben Rátóti Zoltánt. 

Az Index még tavaly készített interjút Rátóti Zoltánnal, aki akkor még a terveiről beszélt az egyetemmel és a színházzal kapcsolatban.