Légpuskával akarta kilőni a szomszédasszonyt egy férfi Apostagon

2023.04.19. 14:48
Gyomlálás közben támadta meg szomszédját egy apostagi férfi, méghozzá úgy, hogy légpuskával karon lőtte. A rendőrök kihallgatták a gyanúsítottat, és házkutatást tartottak nála.

Nem mindennapi esetről kaptak hírt a kunszentmiklósi rendőrök kedd délután. Egy 77 éves apostagi asszonyt ugyanis lőtt sérülésekkel vittek kórházba. Az idős nőnek egy légpuskából származó lőszer fúródott a karjába, amelyet operáció útján tudtak csak eltávolítani az orvosok. 

A nyomozók hamar kiderítették, hogy a sértettet szomszédja támadta meg, miközben az utcán gyomlált. A 79 éves férfit előállították és kihallgatták az esettel kapcsolatban. Elmondása szerint szomszédasszonyával évek óta rossz viszonyt ápol, nem beszélnek egymással, és az élettársával is volt konfliktusa a nőnek, ezért úgy döntött, hogy ekképp védi meg kedvesét.

A rendőrök házkutatást tartottak a gyanúsított lakásán, és a légpuska mellett egy pisztolyt is találtak, valamint közel 300 lőszert. Ezeket engedély nélkül tartotta magánál a gyanúsított, így lefoglalták. A férfinak a súlyos testi sértés mellett lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt is felelnie kell.