18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tíz évbe telt, mire elfogták a budai erőszakolót

2023.04.19. 10:37
Budapest II. kerületének egyik erdős részén erőszakolt meg egy fiatal lányt Sz. Mihály még 2013 nyarán. Tíz évvel később megtalálták a rendőrök.

A súlyos bűncselekmények elkövetői évek múltán sem nyugodhatnak meg abban a tudatban, hogy elkerülték a felelősségre vonást – kezdi közleményében a BRFK szerda reggel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. február 2-án fogtak el egy férfit, aki a megalapozott gyanú szerint tíz évvel korábban erőszakolt meg egy 17 éves lányt.

Az akkori információk szerint a II. kerületben, a Frankel Leó út és a Kavics utca kereszteződésénél megállított egy egyedül hazafelé sétáló fiatal lányt.

A férfi kivette a lány kezéből mobiltelefonját, erőszakkal a közeli erdős, bokros területre vitte, majd akarata ellenére közösült vele. Ekkor a személyleíráson kívül csak egy pár másodperces videó állt rendelkezésre, amin jól láthatóan elrohan a támadó.

Bár a rendőrök mindenre kiterjedő nyomozást folytattak, akkor nem sikerült az elkövetőt azonosítani. A helyszínen rögzített anyagmaradványokat végül a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ segítségével sikerült egy más bűncselekmények miatt azóta bűnügyi nyilvántartásba vett férfihez kapcsolni.

A most 36 éves Sz. Mihályt tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki és vették őrizetbe. A férfi nem tett vallomást.

A fővárosi ifjúságvédelmi nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait az illetékes ügyészségnek küldik meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport