Újabb gyanúsítottjai vannak a Lurdy Házban történt tömegverekedésnek

2023.04.25. 10:10
Az április 21-én Budapesten, a Lurdy Házban történt verekedés miatt továbbra is vizsgálódik a rendőrség, és már öt gyanúsítottat azonosítottak. A Lurdy Házban a hétvégén két, külföldiekből álló társaság verekedett össze, aminek következtében egy ember életveszélyes állapotban van.

A Lurdy Házban még péntek reggel tört ki tömegverekedés. A rendőrség az Indexszel közölte, hogy több embert is elfogtak a helyszínen. A verekedésről később egy videó is felkerült az internetre. 

Az incidens előtt tartott rendezvényt az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Egyesülete az épületben, így megjelentek olyan hírek a sajtóban, miszerint egyiptomiak verekedtek össze, de az egyesület elnöke szerint ez nem igaz. Az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Egyesületének elnöke utóbb azt mondta, hogy két család – egy jordán és egy szír família – közt tört ki a balhé, akik kávézás közben találkoztak egymással a plázában. 

A kulturális egyesület elnöke szerint a balhé azzal kezdődött, hogy az egyik család tagja elkezdett csúnyán beszélni, mire valaki visszaszólt, és innen fajult verekedéssé a konfliktus. Badawy szerint a történtek miatt az egyiptomiak is megijedtek. A verekedés egy pontján az egyik résztvevő egy székkel esett neki a többieknek. 

EGY FÉRFIT KOPONYASÉRÜLÉSSEL, ÉLETVESZÉLYES ÁLLAPOTBAN VITTEK KÓRHÁZBA A BALHÉ UTÁN.

Most kiderült, hogy a rendőrség jelenleg öt embert gyanúsít a Lurdy Házban múlt héten kitört tömegverekedéssel kapcsolatban – értesült a Magyar Nemzet. Hozzátették:

az öt gyanúsított személy egy személyt életveszélyt okozó testi sértéssel, míg a másik négy elkövetőt csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítják.  

A lap megkeresésére a BRFK Kommunikációs Osztálya azt is közölte: annak a férfinak, aki a próbaidejét töltve keveredett bele a verekedésbe, a bűnügyi felügyeletét is elrendelte a bíróság.