Mezítlábas kamionsofőrökre csapott le a rendőrség

2023.05.02. 16:10
A tapasztalatok azt mutatják, hogy mezítláb vezetni legalább olyan veszélyes, mint biztonsági öv nélkül.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy mezítláb vezetni legalább olyan veszélyes, mint biztonsági öv nélkül – figyelmeztet a rendőrség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Encsi Autópálya Alosztályának munkatársai a napokban végrehajtott akciójukban főként a biztonsági öv használatát ellenőrizték az M30-as autópálya arnóti szakaszán.

Húszezer forint helyszíni bírságot szabtak ki az egyenruhások azoknak a kamionsofőröknek, akik nem használták a biztonsági övet. A rendőrök nem kegyelmeztek azoknak sem, akik ugyan bekötötték a biztonsági övüket, de úgymond ráültek, és az övet ellenőrzés idejére hátulról előrehúzták. 

Az autópálya-rendőrök nem csak a biztonsági öv helyes használatára ösztönözték a járművezetőket, egy másik veszélyforrására is felhívták a figyelmüket.

A közlekedési rendőrök kifejezetten nem ajánlják, hogy a sofőrök papucsban vagy mezítláb vezessenek, állítják, hogy a biztonság sokkal fontosabb, mint a kényelem. mezítláb kevésbé lehet kontrollálni a pedálokat, Tehát ez is veszélyforrás.