Karácsony Gergely nem lazsál, már nyomdában az első budapesti lakógyűlés levelei

2023.05.04. 11:17
A főváros polgárai négy kérdésben is kinyilváníthatják a véleményüket. Dönthetnek a Lánchíd sorsáról, valamint arról is, hogy mely számláit fizesse ki Budapest.

„Már a nyomdában az első Budapesti Lakógyűlés levelei” – írja közösségi oldalán Karácsony Gergely. Június 11-ig lesz lehetőségük a fővárosi lakosoknak négy, Budapestet érintő kérdésről dönteni.

Korábban maga a főpolgármester jelentette be, hogy a főváros lakói elmondhatják a véleményüket a szolidaritási adóról, illetve arról, hogy mely számláit fizesse be az önkormányzat. A másik két kérdés a Lánchídról fog szólni.

A Lánchíd esetében a fő kérdés az lesz, visszaadják-e azt a teljes forgalom számára, tehát az autósoknak is, vagy továbbra is csak a közösségi közlekedés, valamint a taxisok és a biciklisek számára tartsák fenn a hidat.

Nem csak a felnőttek szólhatnak bele a főváros ügyeibe

A lakógyűlésen részt vehet minden 14 évnél idősebb budapesti lakó- vagy tartózkodási címmel rendelkező magyar állampolgár. Akik szavaznak, ezt online vagy személyesen tudják megtenni a Főpolgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.

Szavazni májustól június 11-ig lehet, amihez hamarosan érkeznek a szavazáshoz szükséges egyéni azonosítók a postaládákba.