Több száz neonáci jön Budapestre, a rendőrség felkészülten várja őket

2023.05.05. 17:11
Több száz neonáci érkezése várható az European Fight Night elnevezésű rendezvényre. Az esemény budapesti helyszíne egyelőre ismeretlen. A hatóságok közölték: a rendőrség határozottan, az elkövetés súlyának megfelelő arányban fog velük szemben fellépni.

A rendőrséghez beérkezett bejelentés szerint egy pontosan meg nem nevezett magyarországi helyszínen – a közösségi médiában közzétett plakát szerint Budapesten – rendezik meg az European Fight Night (EFN) küzdősportrendezvényt.

A sporteseménynek beállított militáns, neonáci küzdősportrendezvény ténylegesen egy szélsőjobboldali találkozó, amelyre várhatóan több száz radikális szimpatizáns érkezik Európa országaiból – figyelmeztetnek a hatóságok.

A korábbi European Fight Night események történései alapján okkal feltételezhető a náci ideológia, a nyílt antiszemitizmus, a rasszizmus megjelenése nem kizárólag az eseményre korlátozva

– írja a rendőrség, hozzátéve, hogy Magyarország zéró toleranciát hirdetett ezekkel a jelenségekkel szemben, melyeket a jog eszközeivel is üldöz.

A szélsőséges megnyilvánulásokkal szemben a rendőrség határozottan, ellentmondást nem tűrően, az elkövetés súlyának arányában fog fellépni.

A kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes közrend és közbiztonság fenntartása érdekében a rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette – ígérik a hatóságok.