Ferencz Orsolya lehet a kormánypárti frakció új tagja

2023.05.15. 15:00
Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos lehet a Fidesz-frakció új parlamenti képviselője azt követően, hogy váratlanul meghalt Bajkai István. Ferencz Orsolya a 2022-es országgyűlési választások alkalmával a Fidesz országos listájának 58. helyén szerepelt.

A Fidesz-KDNP listáról Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos lehet a Fidesz új parlamenti képviselője, miután elhunyt Bajkai István – értesült az ATV.

Kormánypárti források szerint Ferencz Orsolya a legesélyesebb arra, hogy a megüresedett mandátumot betöltse és a Fidesz-frakció új képviselője legyen. Ferencz Orsolya a 2022-es országgyűlési választások alkalmával az országos listán az 58. helyen szerepelt

Ferencz Orsolya a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki és informatikai karán végzett, villamosmérnökként. Az önkormányzati választáson a VIII. kerületben egyéniben, a 11. választókörzetben, Fidesz-KDNP színekben választották önkormányzati képviselőnek. Abban az esetben, ha a kormánypárti frakció tagja lesz, időközi választásra kell készülni a Józsefvárosban.

Bajkai Istvántól Novák Katalin és Orbán Viktor is búcsút vett

Bajkai István április végén, életének 59. évében halt meg. A temetést május 15-én, Pestszentlőrincen tartották. 

A búcsúszertartás a gyászoló család kérésére nem volt sajtónyilvános, arról kizárólag az MTVA készíthet kép- és hangfelvételeket. A család kérése volt az is, hogy a búcsúztatásra érkezők kegyeletüket egy szál fehér rózsával róják le.

A vezető magyar politikusok közül elsőként Novák Katalin tett közzé fotót a gyászszertartásról. A képen látható Orbán Viktor miniszterelnök, valamint a háttérben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport