2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Akkora az özönvíz és a sár, hogy le kellett zárni az M4-es autópályát

2023.05.17. 19:33
Az M4-es autópályán, Albertirsa és Pilis között vízátfolyás akadályozza a közlekedést, miközben Nógrád vármegyében már töltik a homokzsákokat.

Az M4 autópálya Albertirsa és Pilis közötti szakaszát a heves esőzés okozta vízátfolyás miatt szerda délután a rendőrök teljes szélességében lezárták – közölte a police.hu.

A rendőrök a helyszínen biztosítják a helyreállítási munkálatokat, a forgalmat a 405-ös, 4-es, valamint a 4606-os útra terelik. Több kilométeres torlódás alakult ki, ezért kérik, akinek módjában áll, válasszon másik, alternatív útvonalat.

Az Útinform a honlapján azt írta, a hirtelen lezúduló csapadék miatt az autóút 53-as kilométerénél alakult ki víz- és sárátfolyás.

Az M4-es Albertirsa és Pilis közötti szakaszát mindkét oldalon lezárták. A rendőrség a Szolnok felé tartókat a 49-es jelű Pilis csomópontnál, míg a Budapest felé haladókat az 57-es Albertirsa csomópontnál letereli az útról.

Nógrád vármegye több településének utcáin áll a víz

Zivatarok kialakulása és felhőszakadások veszélye miatt adott ki elsőfokú, citromsárga riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország több pontjára, így Nógrád vármegye járásaira is.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a nagy mennyiségben lehullott csapadék a megye néhány településén sok munkát ad a tűzoltóknak. Bujákon, a Petőfi utcánál kiöntött a patak, emiatt száz-százötven méter hosszan, öt centiméter magasan áll a víz az utcában, a házak kertjében. A pásztói hivatásos tűzoltók, valamint Héhalom önkéntes tűzoltói szivattyúkkal csökkentik a vízszintet, egy munkagép az árok mélyítésén dolgozik, és megkezdték a homokzsákok töltését is.

Karancsberényben, a Rákóczi útnál az esőzés miatt sár és víz zúdult a hegyoldalról két ingatlan udvarára. A salgótarjáni hivatásos és az ipolytarnóci önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, homokzsákokat töltenek. Nógrádsipeken, a település több utcájában megállt a víz az esőzéstől. A balassagyarmati és a szécsényi hivatásos tűzoltók már a helyszínen dolgoznak, szivattyúkat telepítenek, töltik a homokzsákokat. A településre a nógrádmarcali önkéntes tűzoltók is elindultak, segíteni a munkálatokat.

Mire számíthatunk holnap?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtök hajnalban erősen felhős vagy borult időre számíthatunk több helyen esővel, záporesővel, helyenként zivatarral. A Dunántúlon, illetve északkeleten erős, főként az éjszaka első felében még viharos lesz az északias szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

A met.hu arról is ír, hogy csütörtök délelőtt továbbra is erősen felhős vagy borult marad az ég. A Nyugat-Dunántúlon szárazabb idő várható, az északias szél Északnyugat-Dunántúlon, illetve északkeleten lesz erős, amit olykor viharos lökések is kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul.