Összecserélték a járatokat, majdnem rossz helyre vitte a magyar utasokat a Ryanair

GettyImages-1243978705
2023.06.01. 10:34
Nápoly helyett majdnem az ugyancsak Dél-Olaszországban található Bariba vitte a magyar turistákat a Ryanair egyik járata.

Az esetről egy magyar borász, Geönczeöl Attila beszélt a Ripostnak. Mint mondta, utastársaival a Nápolyba tartó járatra akartak felszállni, és az utasok egy része már fel is ment a gépre, de ekkor az egyik légiutas-kísérő közölte egy utassal, hogy a gép Bariba megy, Eközben a Bariba tartó magyar turistákat pedig majdnem Nápolyba vitték. 

Tanácstalanul ácsorgott mindenki, eltelt vagy 15-20 perc, mire visszatereltek bennünket az épületbe, majd újabb fél óra múlva ahhoz a kapuhoz, ahonnan eredetileg Bariba indult volna egy gép. Valahogy megcserélték a két gépet vagy csak a kapukat

– nyilatkozta a Ripostnak a borász.

Később aztán felszálltak arra a gépre, amelyik már tényleg Nápolyba ment, és a pilóta még viccelődött is azzal, hogy aki mégsem Nápolyba akarna menni, az jelezheti ezt az utaskísérőknek.

Szerintem ha nem nézi meg valaki valamelyik beszállókártyát, simán elküldik az utasokat máshová, és nem veszik észre a cserét… Remélem, a csomagok nem Bariba érkeznek…

– mondta Geönczeöl Attila.

A borász szerint végül több mint egy óra késéssel ugyan, de sikeresen megérkezett Nápolyba. A Ripost kérdéseket küldött a Ryanairnek az esettel kapcsolatban, de egyelőre nem kaptak választ.

(Borítókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / Getty Images)

   • Tippek
  • Biztosítás