Kartondobozzal takarta az arcát, de így is felismerték a rendőrök

2023.06.05. 12:31
Vádat emeltek egy férfi ellen, aki több mint 5 millió forintot lopott el egy siófoki étterem széfjéből tavaly októberben – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a negyvenes éveiben járó budapesti férfi korábban villanyszerelőként dolgozott a helyi plázában üzemelő vendéglátóhelyen. Munkája közben megtudta az irodai széf kódját, ezért 2022 októberében kifejezetten azért érkezett Budapestről a balatoni városba, hogy ellopja a széfben lévő értékeket.

Egy este, az étterem zárása után a hátsó bejáraton bement az épületbe, ahol a vendéglátóhely működik. Az éttermet – ahol már nem tartózkodott senki – a nyitott tűzzáró ajtón keresztül közelítette meg.

Bár a vádlott egy nagy kartondobozzal igyekezett eltakarni az arcát, az egyik kamera felvétele alapján sikerült beazonosítani, majd később elfogni. A sértett kára nem térült meg. 

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetést indítványozott – áll a közleményben.  • Tippek
  • Biztosítás