Ma sem kímél minket az időjárás

2023.06.07. 06:04
Szerdán is folytatódik a borongós, esős, fülledt időjárás. A hőmérséklet 22 és 28 fok között tetőzik, de a hőérzetünket a helyenként előforduló viharos szél nagyban leronthatja. Front ugyan nem lesz felettünk, de a párás levegő okozta fáradékonyság mellett erős UV-sugárzásra is fel kell készülnünk.

Bődületes mennyiségű csapadék áztatta kedden Magyarországot. A heves esőzés következtében villámárvizek alakultak ki, amik mindent elárasztottak, ami az útjukba került. A legextrémebb időjárás minden bizonnyal Óbudán volt, ahol még egy tornádó is kialakult.

A folytatásban sem számíthatunk sokkal derűsebb időre. Szerdán a napsütést többnyire gomolyfelhők takarják majd el, és több helyen is számítani kell időnként eleredő esőre, záporra, zivatarra, sőt helyenként felhőszakadásra, jégesőre is.

A Tiszántúlon élénk lehet a délies szél, a zivatarok környezetében pedig erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Reggelre többfelé pára és köd ronthatja a látási viszonyokat.

Hajnalban 13 és 17, délután 22 és 28 fok között alakul a hőmérséklet az Időkép előrejelzése szerint.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. 

Villámlásokra, viharos széllökésekre és jégesőre is számíthatunk. Néhol akár 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat rövid idő alatt.

A fülledt levegő mellé erős UV-sugárzás párosul

Szerdán sem lesz felettünk időjárási front, ugyanakkor a párás, fülledt levegő fejfájást, migrént, fáradékonyságot, dekoncentráltságot okozhat az arra érzékenyeknél.

10 és 16 óra között a napos időszakokban az UV-sugárzás is erős lehet.  • Hírek
  • Hírek