Rengetegen lettek rosszul egy magyarországi akkumulátorgyárban

2023.06.07. 17:23
A Szabad Európa információi szerint többtucatnyi ember lett rosszul az építés alatt álló iváncsai akkumulátorgyárban, amikor valamilyen, egyelőre nem ismert anyag jutott a levegőbe, és azt belélegezték.

Az eset még június 6-án a gyár Elektród nevű részlegben történt. Az eddigi információk szerint

valamiféle mérgező anyagot lélegeztek be az emberek, amitől hánytak, hasmenésük volt, sőt többen kiütésesek lettek.

Az érintettek védőruha nélkül dolgoztak többek között olyan nehézfémekkel, mint a kobalt és a nikkel, ezt követően lettek rosszul – írta a Szabad Európa. A gyár vezetői orvosi kivizsgálásra küldték az érintetteket, de szigorú hírzárlatot rendeltek el.

Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke a lapnak azonban elmondta: egyelőre annyi információjuk van, hogy valami rendellenesség biztosan történt.

Az említett ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folytat eljárást. A folyamatban lévő büntetőeljárásról – az eljárás jelenlegi szakaszában – nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni

– közölte a Szabad Európával a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Mindeközben Iváncsa polgármestere a lapnak annyi mondott, nincs információjuk az ügyben.  • Tippek
  • Hitelkártya