Sírva idézte vissza az eltűnt maglódi autószerelő utolsó napjait a férfi keresztlánya

2023.06.09. 13:32
Több mint négy éve várja haza családja a maglódi autószerelőt, Pintér Gyulát, ám a vád szerint őt egy ismerőse Gyömrő külterületén kivégezte.

Pintér Gyula és kutyája 2019 májusában tűntek el Pest megyéből, ám az ebet rejtélyes módon Szlovákiában találták meg az út szélén. De nemcsak hű társa, hanem a Hummer H1-es terepjárója is hazakeveredett valahogyan. A Budapest Környéki Törvényszéken ma a férfi keresztlánya, Nikolett mesélte el, hogy nem könnyű azt az autót vezetni:

Az egy katonai autó, nehéz vezetni, ha nem rutinos benne az ember. Tolatva állt be valaki a házhoz vele, ami nagyon nem a keresztapámra vall, mert ő soha nem rakta le így az autóját. Az ülés is át volt állítva, Gyula nagyjából akkora, mint én, de ez a szék nagyon hátra volt tolva, nem érhette volna el a pedálokat.

Az eltűnéssel kapcsolatban egy férfi vettek őrizetbe, B. Lászlót, aki felkereste aznap a luxusautó-szerelőként dolgozó férfit. Egy kamera felvétel rögzítette azt is, ahogy az eltűnés előtti pillanatokban egy biciklivel megy Gyula műhelyéhez.

A vádirat szerint a bűncselekmény sértettje, Pintér Gyula az Amerikai Egyesült Államokból behozott nagy értékű gépkocsik, illetve másfajta, szintén drágább kategóriájú autók javításával és felújításával foglalkozott. Hétköznapokon a férfi a műhelyében dolgozott, ahová rendszeresen magával vitte a kutyáját.

2019 tavaszán két részletben összesen 4 millió forinthoz jutott, és azt tervezte, hogy kiutazik az USA-ba. 2019. május 10-én a sértett szokásához híven a műhelyében tevékenykedett, ahová egy rövid időre betért hozzá a vádlott, akivel közös érdeklődési körük – a különböző gépjárművek – révén ismerkedett meg. Miután a terhelt távozott, a sértett beült az autójába, és a kutyájával együtt távozott a műhelyből, ahová aznap még vissza akart térni.

Nem sokkal később a férfit Gyömrő külterületén egy ismeretlen személy – ismeretlen okból és módon – megölte. Az eljárás során a sértett holtteste nem került elő.

Később az ismeretlen elkövető a vádlottnak átadta az áldozat mobiltelefonját, kutyáját és kocsijának kulcsait azzal az utasítással, hogy rendezzen el mindent úgy, mintha a sértett külföldre távozott volna. Ennek érdekében a férfi másnap a kutyával és az áldozat mobiltelefonjával Szlovákiába ment, ahol a készüléket elrejtette, az állatot pedig sorsára hagyta, majd visszatért Magyarországra. Ezt követően a sértett autóját az elhunyt otthonához juttatta vissza, egy ismerőse segítségével pedig hazament.

Az ügyben várhatólag néhány héten belül ítéletet hoz a bíróság.  • Csok