Rákosnak hazudta magát az olimpikon, hogy súlyos milliókat csaljon ki egy férfitól

2023.06.12. 08:11
Egy meg nem nevezett magyar olimpikon több embert is átvert az elmúlt években, a becslések szerint legalább 30-35 millió forintot csalt ki másoktól.

Így járt Kovács Tamás is, aki 2017-ben ismerkedett meg az egykori sportolónővel, aki ezt megelőzően egy hosszú külföldi tartózkodásról tért haza – írja a Blikk. A lap szerint a találkozás után hamar szerelem szövődött a sportoló és Tamás között. A kapcsolat véget ért, de a dolgok csak ezt követően fordultak igazán rosszra.

Kezdetben az volt a mese, hogy agytumora van, ezért a műtétre kér kölcsön. Én persze, adtam. Aztán kiderült, olyan stádiumban van már, hogy nem lehet megoperálni, de a gyógyszeres kezelés sokat javíthat az állapotán, ezért újabb összegeket kért tőlem. Ekkor is adtam neki. Természetesen mindig írtunk kölcsönszerződést, a fedezet a külföldön élő édesapja háza volt. Vele kapcsolatban azt mondta, nagyon rossz bőrben van már az öregúr, várhatóan hamarosan meghal

– mesélte Kovács Tamás a történtekről. Az olimpikon édesapja röviddel ezt követően elhunyt, a nő azt ígérte, hogy a hagyatéki tárgyalás után az örökségéhez is hozzájut. Annak érdekében, hogy még hitelesebb legyen a sztori, egy kinti ügyvéd levelét is továbbította Tamásnak.

Kedves …! Ahogy délután megbeszéltük, 14.515.29 dollárt átutalok a megadott számlára. Kérésére most leírom üzenetben is. Jelenleg T.-ban vagyok, egy ügyfelemet képviselem. Ma délután repülök vissza. Hétfőn bemegyek a bankba intézkedni! Üdv. Lui

– üzente a múlt héten az ügyvéd. Kovács Tamás azóta sem kapott egy fityinget sem, miközben úgy tudja, hogy a sportolónak kutya baja. Már nem reménykedik abban, hogy valaha is viszontlátja a kölcsönt.

„Lélekben már felkészültem rá, hogy ennek az összegnek lőttek. Az évek során összesen körülbelül 2,8 millió forintot adtam neki. Az újabb és újabb kölcsönöknél azt ígérte, kamatostul kapom vissza, s ez a szerződésekben is benne van. Összeszámoltam, nagyjából 5,5 millió forintnál járunk így, de nincsenek illúzióim. Az évek során kiismertem őt, meg beleláttam az életkörülményeibe, így tisztában vagyok azzal, hogy semmije sincs. Egyszerűen nem tudja miből visszaadni ezt a pénzt. Az állítólagos örökség csak porhintés, maszlag. Elégtétel lenne, ha leültetnék” – mondta Kovács Tamás, aki tudja, hogy hibázott, mert hagyta magát átverni. 

Istenien főz, remekül táncol, roppant megnyerő a modora. Jó társasági ember, pillanatok alatt maga mellé állít bárkit. Ha politikus lenne, biztosan rá szavaznék. Mesterien átlátja, kiket lehet megvezetni a simulékony modorával

– mondta Kovács. Az exsportoló nem kívánt nyilatkozni az ügyben.