Itt a rendőrségi menetrend, ekkor lehet nagy ellenőrzésekre számítani az utakon

2023.06.13. 14:14
Országos közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség június 14. és 20. között, de az év hátralévő hónapjaiban is számíthatnak a közlekedők az rendőrök kiemelt figyelmére.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján tart a Magyar Rendőrség országos akciót június 14. és 20. között. A rendőrség ebben az időszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyeket szűri ki.

Ezt követően a következő nagy rendőrségi akció július 18. és 24. között várható, amikor az egyenruhások a teherautókat és a buszokat fogják ellenőrizni, kiemelt figyelmet fordítva a járművek szabályosságára, a megfelelően rögzített rakományra, tengelyterhelésre vagy buszok esetében a biztonsági felszerelésekre – írja az Infostart.

Augusztus 7. és 13. között a rendfenntartók a sebességtúllépést fogják figyelni, majd szeptember 16. és 22. között a „Roadpol Safety Days” Biztonsági Napok keretében ellenőrzik majd a közlekedőket.

Október 9. és 15. között a „Focus on the Road” akcióban a figyelmetlenségre visszavezethető balesetek megelőzésére irányuló ellenőrzéseket hajtanak végre. Majd november 6. és 12. között újra a teherautókat és buszokat ellenőrzik.

December 11. és 17. között a rendőrségi akció ismét elsősorban az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányul bárhol az országban.