Zaklatással vádolják a rendőrt szidalmazó pécsi férfiakat

2023.06.14. 14:22
A Pécsi Járási Ügyészség zaklatással vádolja azt a két férfit, akik még márciusban fenyegettek meg egy szabadnapos rendőrt egy edzőteremben Pécsett.

vád szerint az idősebb vádlott március 6-án kora délután a másik vádlottal együtt edzett egy pécsi edzőteremben. Az idősebb férfi felfigyelt a rendőrként dolgozó sértettre, és megkérdezte a társát, hogy honnan ismerik őt.

A sértett férfi ezt hallva ránézett az idősebb vádlottra, aki ismét megkérdezte, ekkor már a sértettől, hogy honnan ismerik egymást. A sértett erre azt felelte, hogy biztosan együtt dolgoztak.

Az idősebb vádlott kérdezősködött az edzőteremben, és megtudta, hogy a sértett rendőr.

A vádlottak ezután elsétáltak a sértett mellett, közben az idősebb vádlott kezeit ökölbe szorítva szidalmazta a sértettet. Amikor a sértett ezt számonkérte, tovább szidalmazta őt, felemlegetve azt, hogy a sértett rendőr, majd megfenyegette, hogy megverik. A fenyegetőzésbe a fiatalabb vádlott is bekapcsolódott, mindketten felszólították a sértett férfit, hogy menjenek ki az edzőteremből, és „játsszák le”.

Az idősebb vádlottat az edzőterem üzemeltetője ekkor kivezette az edzőteremből, miközben a férfi tovább szitkozódott. Az edzőterem előtt állva mindkét vádlott megfenyegette a sértettet azzal, hogy meg fogják várni, és el fogják kapni.

A vádlottak és négy társuk másnap ismét elmentek az edzőterembe, ekkor már kifejezetten a sértettet keresték, aki akkor nem tartózkodott ott.

A vádlottakat zaklatás bűntettével vádolja a Pécsi Járási Ügyészség. A bűncselekmény büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.