Leértékelt élelmiszer miatt halhatott meg egy férfi Siklóson, reagált a bolt

2023.06.14. 16:29
Vélhetően ételmérgezést kaphatott a harkányi biztonsági őr, aki leértékelt élelmiszert vásárolt egy boltban Siklóson.

Leértékelt élelmiszert vásárolt egy harkányi férfi abban a siklósi boltban, ahol biztonsági őrként dolgozott – írja az Új Harkányi Hírek.

A múlt héten történt bevásárlás után hazavitte az élelmiszereket, majd később elfogyasztotta azt a testvérével. Mindketten rosszul lettek, majd kórházba kerültek, a biztonsági őrként dolgozó férfi hétfőn az egészségügyi intézményben vesztette életét.

A lap úgy tudja, hogy a férfi testvérét jelenleg is az intenzíven kezelik, ő nincs életveszélyben.

Frissítés: A portál később közölte, hogy megkereste az illetékeseket az ügyben, ám a kórház személyes adatokra hivatkozva megtagadta az anonimizált adatközlést a halál okával kapcsolatban.

Az érintett áruház azt mondta, hogy az általuk forgalmazott termékek megfelelnek a szigorú minőségbiztosítási előírásainknak, beleértve az árcsökkentett árukat is. Leszögezték azt is, hogy a jogszabállyal összhangban nem forgalmaznak olyan terméket, amelynek lejárt a minőségbiztosítási vagy fogyaszthatósági ideje.

A rendőrség munkatársai közölték, hogy az esettel kapcsolatban bejelentés vagy feljelentés eddig nem érkezett hozzájuk, így nyomozás sem indult az ügyben.