Gáspár Győző testvére polgármester szeretne lenni

2023.06.14. 08:04
Gáspár Győző testvére, Gáspár Zsolt bejelentette, hogy jelölteti magát Nógrádmegyer polgármesteri tisztségéért a 2024-es önkormányzati választáson.

Gáspár Győző hivatalosan csak az idei év elején lett a Fidesz tagja, de már a 2022-es választás előtt arról beszélt, hogy belépett a pártba. Úgy fest, most testvére is követi őt a politikai pályán.

Gáspár Zsolttal nemrég a Bors napilap készített interjút, annak apropóján, hogy a birtokán nagy károkat okozott az előző heti árvíz: elpusztultak az állatai, tönkrementek a gépei. „Nem is értem, hogy történhetett meg mindez, hogy ilyen felkészületlenül érte a falut ez a heves esőzés, mikor már napok óta látni lehetett az előrejelzésekben. Kicsit haragszom is emiatt a polgármesterre” – mondta a lapnak, majd nem sokkal később bejelentette, hogy indul a választáson.

Azért, hogy ez ne fordulhasson elő többször, úgy döntöttem, gondjaimba veszem a falut. Jövőre indulok a polgármester-választáson

– fogalmazott Gáspár Zsolt a Borsnak nyilatkozva. 

A lap szerint azt mondta, bántja, hogy a falut nem készítették fel a viharos időjárásra, és szeretne kiállni Nógrádmegyer lakosságáért, ezért pályázza meg a tisztséget.