Semjén Zsolt: Nincs még főpolgármester-jelölt, de Szentkirályi Alexandra tüneményes teremtés

2023.06.15. 19:14
Tarlós István nemrég egy interjúban elmondta, ő semmiképpen sem indul a főpolgármesteri címért, de elárulta, Szentkirályi Alexandra jelenlegi kormányszóvivő nagyszerű jelölt lenne. Ezzel kapcsolatban most Semjén Zsolt elmondta, hogy bár tüneményes teremtés a szóvivő, még nem született döntés róla, ki lesz Karácsony Gergely ellenfele.

Tarlós István nem tervez újra indulni a főpolgármesteri székért. A volt főpolgármester szerint ha mégis elindulna, azon három ember csodálkozna a leginkább: a felesége, Orbán Viktor és ő maga, derült ki egy a napokban adott interjújából.

A korábbi főpolgármester arról is beszélt, kit javasolna a kormánypártok főpolgármester-jelöltjének. Szerinte volt helyettese, Szentkirályi Alexandra lenne az, aki a legtöbb szavazatot lenne képes produkálni az önkormányzati választásokon. A jelenlegi kormányszóvivőt azért tartja esélyesnek, mert van városvezetői tapasztalata, hiszen öt évig főpolgármester-helyettes volt. 

Tarlós ezen kijelentéséről most az ATV Híradó megkérdezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest.

Szentkirályi Alexandra egy tüneményes teremtés. A Fidesz és a KDNP még nem döntött abban a kérdésben, hogy ki lesz a Fidesz–KDNP részéről Budapest főpolgármester-jelöltje

– mondta a miniszterelnök-helyettes.

Majd hozzátette, a jelölt személyéről akkor döntenek, amikor alkalmas lesz az időpont. Ezzel szemben Karácsony Gergelyről már márciusban tudni lehetett, hogy biztosan újraindul a főpolgármesteri posztért.