Több mint 36 millió forint értékben vitt el horgászati cikkeket egy csaló

2023.06.16. 06:13
A vádlott egy hajléktalan személy adatait felhasználva alapított egyéni vállalkozást, és több mint 36 millió forint értékben károsított meg egy egy horgász-nagykereskedőt.

Csalás miatt emelt vádat a Szigetvári Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki 36 millió forint értékben csalt ki horgászati eszközöket egy nagykereskedőtől – közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség.

Mint írták, a férfi egy hajléktalan személy adatait felhasználva alapított egyéni vállalkozást, majd 2021-ben felvette a kapcsolatot egy horgász-nagykereskedővel. A vádlott rengeteg árut vásárolt, amelyekről azt állította, hogy egy pécsi székhelyű partnerbolt és egy webshop nyitása miatt kellenek.

A csaló több mint 36 millió forint értékben rendelt különböző horgászati termékeket.

A megrendelést kiszállította a cég az elkövető lakóhelyére, de a férfi később sem térítette meg a horgászati cikkek árát. A vádlott a termékek egy részét továbbértékesítette, így a 36 millió forintos kárból 27 millió forint térült meg a lefoglalás során.

A férfi jelentős kárt okozó csalást követett el, amely 1–5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – olvasható a közleményben.