Váratlan időpontban tart Kormányinfót Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely

2023.06.18. 10:00
A megszokott csütörtöki időponttól eltérően június 19-én, hétfőn 10:30-kor tart Kormányinfót Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely. A legutóbbi sajtótájékoztató több mint három hete volt, azóta pedig többször is összeült a kormány, így számos témában bejelentések érkezhetnek.

„Mit miért tesz a kormány” címmel június 19-én, hétfőn 10 óra 30 perckor Kormányinfót tart Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter – derült ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ meghívójából.

Mint ismert, legutóbb május 25-én tartották meg a szokásos sajtótájékoztatót, melynek a fókuszában a költségvetés állt, így azon Varga Mihály pénzügyminiszter is ott volt.

Az azóta eltelt több mint három hétben nem egy kormányülést tartottak a Karmelita kolostorban, így egészen biztos, hogy lesz miről beszámolni.

  • Orbán Viktor június 7-én a dél-ukrajnai Noha Kahovkában található gát felrobbantása miatt hívta össze a kormány tagjait, Facebook-bejegyzésében azt írta: „A szomszédunkban dúló háború magasabb fokozatba kapcsolt. A kormány a helyén. Megvédjük a magyar embereket!“
  • Június 8-án, szintén az ukrán–orosz háborúban fokozódó harcok miatt, a Védelmi Tanács is összeült.
  • A kormány rendhagyó módon múlt hét kedden is összeült, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter közösségi oldalán azt emelte ki, hogy „a magyarok békében és biztonságban szeretnének élni a jövőben is”, ezen dolgoztak a kormányülésen is.

A háború mellett az elmúlt hetek eseményei alapján szóba kerülhet még a státusztörvény, melyről 18 órán át vitáztak a parlamentben, de a migránskvóta bevezetése és a hipermarketek június 1-től esedékes kötelező akciózása is terítékre kerülhet.