18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Felkavaró felvétel terjed az interneten, kegyetlenül megvertek egy 12 éves gyermeket

2023.06.20. 18:48
Kíméletlenül megvertek és megaláztak egy 12 éves fiút egy szekszárdi játszótérnél. Az eset körülbelül két hónapja történt, ám a napokban felkerült az internetre egy felvétel a történtekről. A gyermek nagyapja feljelentést tett a rendőrségen.

Az interneten terjed egy videó, amin látható, hogy két idősebb fiú brutálisan bántalmaz és megaláz egy fiatalabb, 12 éves fiút az egyik szekszárdi játszótéren. Amikor a gyermek nagyapja tudomást szerzett az esetről, azonnal feljelentést tett a rendőrségen a tettesek, valamint azok ellen is, akik ott voltak, és nézték a történéseket.

A bántalmazott fiú nagypapája a Ripostnak azt mondta, hogy nagyjából két hónapja történt az eset. Amikor hazament, látták, hogy össze van verve, ám a gyermek nem mondta el, hogy mi történt vele. Végül kiderült, attól félt, hogy megölik, ha beszél. A nagyapa úgy tudja, az unokája korábban fűnyírást vállalt, és a támadók tartoztak neki. 

A teol.hu beszélt a videó feltöltőjével, aki elmondta, hogy a felvételt gyerekek készítették, akik az unokájának is átküldték, és azzal a céllal osztotta meg, hogy az emberek lássák, milyen rettenetes dolgok történnek.

Büntetőeljárás indult

Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, a történtek miatt garázdaság vétség elkövetésének gyanújával büntetőeljárást rendeltek el a Szekszárdi Rendőrkapitányságon. A nyomozás érdekeire való tekintettel részleteket nem közöltek.

A szóvivő felhívta a figyelmet: aki a videofelvételen szereplő esethez hasonlót lát, akár személyesen, akár az interneten, haladéktalanul hívja a 112-es segélykérő számot. Mint fogalmazott: a rendőrség minden, a tudomására jutó jogsértő esetben intézkedik, és a jogszabályi felhatalmazása alapján el is jár.

A videó a teol.hu oldalán elérhető. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Megszólalt a bántalmazott fiú

Az RTL Híradónak a 12 éves fiú azt nyilatkozta, hogy szorong, ha a bántalmazásról kérdezik, ráadásul szinte mindenhol belefut a videóba az interneten. „Mindenki megosztja ezt a videót, és gyorsan továbbgörgetem, nem is akarom látni. Szörnyű” – fogalmazott.

Azt is elmondta, hogy félelmet érzett, és a mai napig fél, az utcán sem mer egyedül járni. Az egész konfliktus 2000 forint miatt lehetett, ennyivel tartozott neki az egyik bántalmazó. Megkérdezte tőle, mikor adja már meg a pénzt, ez válthatta ki a verést. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.