Elárasztják a fővárost a motorosok, ezek az utak érintettek

2023.06.23. 07:11
A hétvégén Harley-Davidson fesztivált tartanak Magyarországon, így Budapest környékén erős motoros forgalomra kell készülni, és érdemes figyelmesen közlekedni.

Az Útinform figyelmeztet, hogy a „Harley-Davidson” 120 éves jubileumi fesztiválnak ezen a hétvégén Magyarország ad otthont, a rendezvény fő helyszíne Budapesten lesz. A közutakon közlekedők június 25-ig, vagyis

vasárnapig erős motoros forgalomra számíthatnak a főváros környéki utakon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő utak közül kiemelten érintett lehet a M0-s autóút, az M2-es autóút, az M1–M7-es autópálya, M5-ös, M6-os autópálya ki- és bevezető szakaszai, valamint a 2-es, 3-as, 4-es, 10-es és 11-es főutak, illetve a Dunakanyar és a Pilis-hegység közútjai.

A következő napokban a fesztivál részeként az ország több vidékére is szerveznek Budapestről induló vezetett túrákat, többek között a Balaton-felvidékre, az Alföldre, a Mátrába, a Cserhát hegységbe, Dobogókőre, a Vértes-hegység térségébe és a Dunakanyarba is. Ezért érdemes nem csak Budapest környékén, de valamennyi felsorolt térségben figyelmesen közlekedni.

A fesztiválról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.