Három robogót loptak el és pakoltak be egy kisbuszba, de nem jutottak messzire

2023.06.23. 08:33
Három fiatal lopott el három robogót a Bem rakparton, a rendőrök húsz perc alatt elfogták őket. A buszt vezető férfinak még jogosítványa sem volt, eljárás indul ellenük.

A Budapesti-Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság eljárást indított azok ellen, akik a gyanú szerint június 18-án este a Bem rakparton összeláncolt három robogót loptak el. A motorokról először flexszel levágták a láncot, majd egy kisbuszba tették őket, és elhajtottak – írja a police.hu.

A telepakolt járművel nem jutottak messzire, mivel a BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 20 percen belül elfogták a három feltételezett elkövetőt Óbudán, a Gázgyár utcában.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a kisbuszt vezető 26 éves L. Bálintnak nincs vezetői engedélye, és egyik társát, a 24 éves L. Lászlót a Balassagyarmati Járásbíróság körözi, mivel nem kezdte meg 17 napos szabálysértési elzárását.

A bűncselekménnyel gyanúsítható két férfit és harmadik társukat, egy 15 éves fiút, elfogták és előállították a II. Kerületi Rendőrkapitányságra. A nyomozók lopás bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki őket.