Nagyszabású rendőrségi akció zajlott Cegléden, bűnszervezetet buktattak le

2023.06.23. 15:01
A ceglédi nyomozók koordinálta akcióban közel 90 rendőr 39 szolgálati autóval indult 7 különböző címre, hogy felszámoljon egy kábítószerrel kereskedő bűnszervezetet. Azóta mindegyik célszemélyt letartóztatta a bíróság.

A Ceglédi Rendőrkapitányság hónapokkal ezelőtt indított nyomozást új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének gyanúja miatt, majd egy idő után egyre inkább tisztult a terjesztésben résztvevők száma. Már egy bűnszervezet tagjairól, működésükről gyűjtötték az információkat.

A rajtaütést június 15-ére szervezték meg, és kora reggel 7 címre is eljutottak. Ellenállás nélkül jutottak át kertkapukon, ajtókon, esélyt sem hagytak a menekülésre. A 32 éves B. Ferenc elfogásához a TEK műveleti egységének közreműködésére is szükség volt, miután felmerült, a férfi éles lőfegyverrel rendelkezik. Az otthonában megtalált és lefoglalt 2 maroklőfegyver és közel 40 lőszer alátámasztotta a nyomozók előzetes információját.

A többiek csuklójára is kivétel nélkül bilincs került, majd mindnyájukra az előállító helyiség és a kihallgatás várt – számolt be a rendőrség pénteken.

Bűnjeltasakok garmadája

Miközben a rendőrök egyik része a gyanúsítotti jegyzőkönyvekkel, az őrizetbe vételekkel volt elfoglalva, a technikusok átfésülték a helyszíneket. Bűnjeltasakok garmadája telt meg az ott lefoglalt több mint félkilónyi kábítószergyanús anyaggal (kristályos, por állagú, marihuána, kék, illetve fehér tabletták).

Lefoglaltak közel 1 millió forintot, valamint 53, a terjesztéshez szükséges eszközt: digitális mérlegeket, mobiltelefonokat, tasakokat, laptopokat. A célszemélyek közül egyedül H. József lakásáról jöttek ki üres kézzel a rendőrök, akik a munkahelyét is átkutatták. Az öltözőszekrényének tartalma egyértelművé tette az ügyben való érintettségét: munkaruhája mellett új pszichoaktív, valamint kábítószergyanús anyagok rejtőztek.

A 43 éves férfi megpróbálta ugyan a mellékhelyiségben eltüntetni a nála lévő cuccot, gond azonban a rendőrök reakcióidejével sem volt – a drog nem a lefolyóban, hanem egy bűnjelzacskóban végezte.

Többen csak a fogyasztást ismerték be

A rendőrök gyanúja szerint a most elfogott férfiak napi kapcsolatot tartottak egymással, beszélgetéseik közben gyakorta üdítőitalok vagy nemzetközi ételek nevével illették a különböző drogokat. A szert legalább félkilós adagokban, külföldről hozták Magyarországra, majd porciózva adtak túl rajta. Fő profiljuk az amfetamin és a marihuána volt.

Többen csak a fogyasztást ismerték be, akadt, aki teljesen vagy részben beismerő vallomást tett. A 7, azóta letartóztatott férfival szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A rendőrségi akcióról felvételek is készültek: