Egy időre bezár Magyarország első McDonald's étterme

DSZZS20080527017
2023.06.25. 06:07
Magyarország első McDonald's étterme, a Régi posta utcai egység szinte minden elemében megújul a hazai vállalat 35. születésnapja alkalmából. A felújításkor különleges minőségű, exkluzív éttermekben alkalmazott belsőépítészeti anyagokat használnak fel – a cég közleménye szerint.

A McDonald's ikonikus étterme várhatón szeptemberben nyitja újra kapuit. Az étterem belső falait valódi látszóbeton díszíti majd. Az akár 300 kilogramm súlyú betonlapok kivitelezése és elhelyezése komoly szakmai feladatot jelent a felújítás során.

Emellett az étteremben lévő McCafé területén a padlót és a falakat természetes fapanelekkel burkolják, míg az éttermi vendégtér többi részén a helyszínen aprólékosan kidolgozott és felcsiszolt terrazzo burkolatot tesznek le.  

Az étterem elé, a Régi posta és az Aranykéz utca sarkán egy olyan egyedi felülős elem kerül, amely világszinten is csak egy-két McDonald’s-ban található meg. 

A Régi posta utcai étterem átalakításával is még több élményben gazdag pillanatot szeretnénk egyben jóízűvé is tenni vendégeink számára. A megújult éttermet ajándéknak szánjuk hűséges vendégeinknek a hazai McDonald's fennállásának 35. évfordulója alkalmából

– mondta Égi Zsolt, a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója az átalakítás kapcsán. 

Az étterem enteriőrje egy ausztrál dizájnstúdió, a Landini és Sass Géza belsőépítész tervező közös munkája. Az étteremlánc a zárás utáni első héten riksákkal szállítja át a szerencsés vendégeket az Astorián a Margit hídnál és a Nyugati téren található éttermekbe.

A riksázás 2023. június 25. és július 1., 9–19 óra között vehető igénybe, kizárólag a 1052 Budapest, Régi posta utca 10. szám alatti McDonald’s étteremnél. A szolgáltatás térítésmentes, vásárlási kötelezettséget nem von maga után. Minden riksa kijelölt útvonalon, kizárólag a riksán feltüntetett McDonald's étterem irányába és helyszínére közlekedik.

A riksák férőhelyeinek száma korlátozott, az aktuálisan elérhető szabad helyekről és a további részletekről a helyszínen lehet érdeklődni – fogalmaztak a közleményben. 

(Borítókép: A McDonald's első magyarországi üzlete 2008-ban. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)