Nyitva hagyott ablakokon surrannak be a budapesti tolvajok

2023.06.28. 09:25
A szellőztetés miatt nyitva hagyott ajtókon és ablakokon keresztül surrannak be a budapesti tolvajok a lakásokba. A fővárosi rendőrök a napokban két hasonló bűncselekmény feltételezett elkövetőit is elfogták.

A rendőrség beszámolója szerint vésővel feszítette ki egy családi ház kertkapuját, majd a szellőztetés miatt éjszakára nyitva hagyott bejárati ajtón surrant be egy nő vasárnap hajnalban Budapest XIV. kerületében. A neszezésre felébredt a lakásban alvó férfi, aki a rendőrök érkezéséig visszatartotta az idegent.

A 62 éves asszony azzal védekezett, hogy ő csak azért ment be, mert vizet akart inni, de a hajnali időpont és a kertkapu felfeszítése nem tette hihetővé a történetét. Végül a nőt a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságon dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A leeresztett redőnyt is megrongálják

Egy zuglói társasház földszinti lakásába a lakók távollétében a leeresztett redőny megrongálásával és a bukóra nyitva hagyott erkélyajtó leemelésével törtek be június 18-án. A tettes több mint másfél millió forint értékben lopott műszaki cikkeket. A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói egy napon belül azonosították a feltételezett elkövetőt, majd elfogták és őrizetbe vették őt.

A lopott tárgyak nagy részét a férfi átadta a rendőröknek. Egy robotporszívót és egy laptopot azonban addigra eladott, azokat a valós áruk töredékéért megvásárló illetőtől foglalták le a zuglói nyomozók. A férfit pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Június 19-én a kosdi polgármesteri hivatal épületébe törtek be. A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított lopás bűntettének gyanúja miatt.