Több mint félmilliárd forintot csaltak el alkoholos italok kereskedésével

2023.06.28. 18:09
A baranyai nyomozók őrizetbe vettek egy akasztói testvérpárt, akik több magyarországi borászatot is megkárosítottak. Megvették az alkoholos italokat, tovább is adták, de kifizetni nem tudták.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi nyomozói a főkapitányság „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival Budapesten egy 49 éves, Akasztón pedig egy 45 éves férfit fogtak el. 

Azzal gyanúsítják őket, hogy az elmúlt években az ügyvezetésük alatt álló két különböző kft. több gazdasági társaságtól, illetve magánszemélyektől is italokat – elsősorban borokat – rendelt úgy, hogy cégük fizetésképtelen volt – írja a police.hu.

A két férfi tudta, hogy a számlákat később sem tudják kifizetni, azonban erről nem tájékoztatták beszállítóikat a szerződés megkötésekor. A megrendelt termékeket átvették, a számlákat befogadták, az árut pedig továbbértékesítették. 

Az italok árát csak kis részben fizették ki, majd üzleti partnereiket azzal hitegették, hogy a későbbiekben kiegyenlítik a számlákat, azonban a fennmaradó tartozásokat a mai napig sem rendezték a sértettek felé.

A két férfi 34 beszállítót vert át, összesen több mint 600 millió forint kárt okozva ezzel a sértetteknek.

A rendőrök mindkét férfi lakásán kutatást tartottak, és iratokat, mobiltelefonokat, vagyonvisszaszerzés keretében pedig nagy értékű karórákat és ékszereket foglaltak le. A nyomozók ezenfelül zár alá vettek több ingatlant és bankszámlát is.

A gyanúsítottak ellen többrendbeli csalás bűntette miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezték mindkét férfi letartóztatását.