A semmiből jelent meg Schadl György édesanyja az újraosztott felszámolóiparban

2023.06.28. 12:30
Schadl György édesanyja, Hazai Edit Rozália – leánykori nevén Pozsár Edit Rozália – 2021-ben két felszámolócégben is tulajdonos lett, noha korábban semmilyen üzleti érdekeltsége nem volt. A 24.hu cikke szerint az egyik az állami felszámolói pályázat leadási határidejének napján jött létre, és a fia érdekeltségében álló városmajori irodaházában székel.

Az eddig feltérképezettnél is jóval szorosabb szálak fűzik Schadl Györgyöt, a végrehajtói kar korábbi, bűncselekménnyel vádolt elnökét a kormány által 2021-ben újraosztott, évi 3–6 milliárd forintosra becsült felszámolói piachoz – írja a 24.hu. A portál a végrehajtói kar volt elnökének 64 éves édesanyját azonosította két felszámolócég tulajdonosaként.

A lap kiderítette, hogy a Schadl és a szintén vádlott felesége érdekeltségében álló Városmajor utcai irodaházban egy olyan felszámolócég is székel, amely éppen az állami felszámolói pályázat leadási határidejének napján jött létre. Mint azóta kiderült, az irodaházba bejegyzett ProTrust Reorganizáció Felszámoló és Befektetési Kft. 50 százalékos tulajdonosa egy bizonyos Hazai Edit Rozália – leánykori nevén Pozsár Edit Rozália –, aki nem más, mint Schadl György édesanyja.

Nem ez az egyetlen cég, amelyben Hazainak érdekeltsége van, 50 százalékos üzletrésze van a Paladino Felszámoló Kft.-ben is. E cég társasági szerződését Garabits Márton ügyvéd jegyezte ellen, aki Schadl céges ügyeiben is eljárt, és akit „Marciként” emleget a végrehajtók volt elnöke a nyomozati dokumentumokban.

Schadl György édesanyjának az Opten cégnyilvántartási adatai szerint a két felszámolótársaság 2020-as megalapítása előtt semmilyen gazdasági érdekeltsége nem volt.

A portál megjegyzi azt is, hogy az újonnan alapított cégek legalább felét a felszámolói pályázatok leadási határideje előtt néhány héttel vagy néhány nappal hozták létre. Ezek között is kirívó az egyik olyan felszámolócég, amely Schadl György édesanyja tulajdonában áll. A ProTrust Reorganizáció Felszámoló és Befektetési Kft.-t ugyanis a felszámolói pályázatok leadási határidejének napján alapították, a társaság hivatalos cégbírósági bejegyzése pedig csak egy hónappal a leadási határidő után történt meg.

Schadl György ügyében jelenleg is zajlik a per, legutóbb itt írtunk erről.