Összefogott a kormányhivatal és a rendőrség

2023.06.29. 19:43
A Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal közlekedési hatóságának munkatársai és a hajdúböszörményi egyenruhások közös ellenőrzést tartottak kedden.

A balesetek megelőzése, a közúti közlekedés biztonságának növelése, valamint a szabályszegők kiszűrése érdekében a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság rendőrei a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya Járműforgalmi Osztályának szakembereivel közös razziát tartottak 2023. június 27-én Hajdúböszörmény területén.

Az akcióban a közlekedési hatóság szakemberei mobil műszaki vizsgaállomással települtek ki. Az ellenőrzött járművek közül négy olyat találtak a kormányhivatal szakemberei, amelyek a jogszabályok értelmében közlekedésre alkalmatlanok voltak, ezért azokat műszaki vizsgára kötelezték.

A rendőrök emellett egyéb közlekedési szabálysértés miatt 14 járművezetővel szemben intézkedtek. A hatóságok a jogsértések felfedése, valamint azok visszaszorítása érdekében a jövőben is terveznek a vármegye területén hasonló jellegű ellenőrzéseket – írta oldalán a rendőrség.