Orbán Viktor üzent új minisztereinek

2023.07.04. 15:46
Tuzson Bence és Bóka János személyében két új taggal bővült az Orbán-kormány. A miniszterelnök közösségi oldalán már köszöntette is kormányának új tagjait.

„Két új miniszterrel bővült a kormány. Sok sikert a munkájukhoz! Nekünk Magyarország az első!” – írta közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök annak apropójából, hogy mától hivatalosan is miniszterré vált Tuzson Bence és Bóka János.

Tuzson Bence Varga Juditot váltja az igazságügyi tárca élén. Tuzson azt kérte a miniszterelnöktől, hogy az Európai Unióhoz köthető ügyek kerüljenek ki a minisztérium portfóliójából, miközben Magyarország az unió soros elnöki tisztjére készül. A hirtelen jött kormányátalakítás hatására új minisztérium született Bóka János vezetésével, a miniszterelnök az európai uniós ügyekért felelős miniszterré nevezte ki. 

Varga Judit várhatóan a kormánypárt listavezetője lesz a 2024-es európai parlamenti választásokon, miközben új feladattal is megbízták. Varga augusztus 1-től az Európai Ügyek Bizottságának elnöke lesz. A volt igazságügyi miniszter szintén közösségi oldalán köszöntötte a két új kormánytagot, sok sikert kívánt nekik.