Pályaversenyekre és gyorsulásokra is járt az Árpád hídi Mercedes sofőrje

2023.07.05. 11:38
Pályaversenyekre és gyorsulásokra is járt, így ismerőse szerint nem volt rutintalan az autóval. Vélhetően technikai probléma történhetett, miközben tőlünk nyugatabbra az ilyen teljesítményű autókat csak vezetéstechnikai tréning után adják át az új tulajdonosnak.

Tragikus gázolás történt a hétvégén az Árpád hídon: egy Mercedes eddig tisztázatlan körülmények között elütött a hajnali órákban egy biciklist, majd egy másik autóba, egy BMW-nek ütközött, mielőtt a tetejére fordulva megállt a híd külső sávjában.

A kerékpáros életét már nem tudták megmenteni, a két sofőrt az ütközést követően kórházba szállították.

Giltner Attila, a Magyar Gyorsulási Szövetség vezetője az RTL Reggeli című műsorában magyarázta el, hogy egy versenyautóval is lehet közlekedni a közutakon, hisz azzal is betarthatóak a KRESZ szabályai, de az autósportnak csak a zárt pályán van a helye.

Bizonyos autómárkák tőlünk nyugatra már vezetéstechnikai tréningek mellett adják át az autókat

– mondta a műsorban Giltner, hozzátéve, hogy közvetett módon, de ismeri a Mercedes sofőrjét, aki több pályaversenyen és gyorsuláson is részt vett. Véleménye szerint a gyakorlott sofőr autójában technikai probléma, útprobléma vagy más léphetett fel, hisz a 600 lóerős autóban rengeteg biztonságtechnikai felszerelés van.

Azt, hogy a sofőr miért vesztette el az uralmát az autója felett, a rendőrség még vizsgálja. Az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt büntetőeljárást indítottak. A történtekkel kapcsolatban felvetődött, hogy a Mercedes sofőrje a megengedettnél jóval gyorsabban, akár 130-150 kilométer per órával is száguldhatott az egyébként 70-es szakaszon, ezért sodródhattak az autók még 150 métert egymástól.