18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meghalt a KFOR magyar kontingensének egyik katonája

2023.07.07. 17:15
Szolgálati időn kívül feltehetően öngyilkos lett egy magyar katona, aki a KFOR kötelékébe tartozott. A Honvédelmi Minisztérium vizsgálja a történteket.

Szolgálati időn túl, szolgálati fegyverével sebesítette meg magát a KFOR (a NATO parancsnoksága alatt működő békefenntartó haderő) magyar kontingensének egyik katonája, aki feltehetően öngyilkos akart lenni – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Honvédelmi Minisztérium. A honvédelmi tárca szerint a katona életét a koszovói tábor területére érkező orvosok erőfeszítése sem tudta megmenteni, így a kórházba szállítás közben elhunyt.

A július 4-én történt eset kivizsgálása folyamatban van, a hozzátartozókat a Magyar Honvédség azonnal értesítette.

A KFOR 1999-es missziója körülbelül 50 ezer katonával indult, ez a létszám mostanra 4 ezer alá csökkent. A békefenntartásban 27 ország vesz részt, de a legtöbb katonát három ország: Olaszország (715), az Egyesült Államok (561) és Magyarország (469) adja. Ennek megfelelően a KFOR vezetésében is ez a három állam dominál. A KFOR katonái általában megfigyelői és támogatói feladatokat látnak el, békeidőben főleg járőröznek, megfigyelik a biztonsági helyzetet.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.