Veszélyes külföldi bűnözőkre csapott le a rendőrség egy budapesti háztetőn

2023.07.11. 20:15
A rendőrök az amerikai nyomozószervektől kapták az információt, hogy a két külföldi férfi Budapesten bujkál. A nyomozók július 6-án, csütörtökön egy belvárosi ház tetején csaptak le a bűnözőkre.

Budapesten bujkáló körözött bűnözőket fogtak el a rendőrök július 6-án – közölte a police.hu.

Mint írták, a két férfiról az Egyesült Államok igazságügyi szervei adtak információkat. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói egy Podmaniczky utcai lakásban azonosították a drogkereskedőket, akik a társasház tetejére mászva próbáltak egérutat nyerni.

A menekülés nem tartott sokáig, a rendészet egysége a tetőn utolérte és elfogta őket

– tették hozzá.

A lakások átkutatásánál a rendőrök kábítószergyanús anyagokat találtak. A nemzetközi elfogatóparancsot az Egyesült Államokban adták ki a két férfi ellen. Egyiküket gazdasági, a másikat pedig kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt körözték – ismertették.

Megjegyezték: a gazdasági bűncselekmények miatt körözött 32 éves, ausztrál–indiai kettős állampolgárt Amerikában jogerősen 3 év 1 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A kábítószer-kereskedelem miatt körözött 25 éves amerikai állampolgárt pedig rendkívül veszélyes és halálos fentanillal kapcsolatos bűncselekmények miatt keresték, rá életfogytig tartó szabadságvesztést szabtak ki. A bűnözőket őrizetbe vették, kiadatásukról a későbbiekben döntenek.