A szolnoki rendőrség illegális gyorsulókra csapott le

2023.07.11. 16:49
Átfogó ellenőrzést tartottak szombaton a szolnoki rendfenntartók, hogy visszaszorítsák az illegális gyorsulási versenyeket. Az ellenőrzést egy drón is segítette a levegőből.

Szombat éjjel a Szolnok, Felső Szandai réten közlekedő autósokat ellenőrizték az egyenruhások – közölte a police.hu.

Mint írták, a közös akcióban a szolnoki rendőrök és a szolnoki kormányhivatal ellenőrei is részt vettek. Az ellenőrzést a levegőből egy drón segítette, hogy alaposan kiszűrhessék a gyorsulókat és az illegálisan átalakított járműveket.

A RENDŐRSÉG HAT JÁRMŰ FORGALMI ENGEDÉLYÉT VONTA BE, MIVEL AZOKAT ENGEDÉLY NÉLKÜL ÁTALAKÍTOTTÁK.

Emellett két esetben szabtak ki helyszíni bírságot és kilenc szabálysértési feljelentést tettek. Megjegyezték, hogy továbbra is kiemelten figyelik a jogellenes gyorsulási futamokat, így a jövőben is tartanak hasonló jellegű közlekedésrendészeti akciókat. 

Halálos baleset történt az Árpád hídon

Ahogy az Index beszámolt róla, július 1-jén horrorisztikus közlekedési baleset volt az Árpád hídon a hajnali órákban. A szemtanúk szerint spontán versenyzés alakult ki két BMW és egy Mercedes között a Róbert Károly körúton.

A 690 lóerős Mercedes AMG az Árpád hídon haladt a budai irányban, amikor a sofőr elvesztette az uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és átszakítva a szalagkorlátot elgázolt egy biciklist. A 26 éves kerékpáros életét már nem tudták megmenteni. Az emlékére kerékpáros tüntetést tartottak hétfő délután.