A Dunába vetette magát egy nő Budapesten

2023.07.13. 16:33
Vízbe gázolva mentettek meg egy nőt az angyalföldi rendőrök július 13-án kora hajnalban, aki a bánatában a Margit-szigetről vetette magát a Dunába.

Az angyalföldi járőrök csütörtökön kora hajnalban, lakossági bejelentés nyomán szirénáztak be a Margit-szigetre, ahol annak déli részén, egy szabadtéri kondiparknál találták meg a telefonálót – számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán.

Mint írták, a fiatalember hamarjában elmondta az egyenruhásoknak, hogy egy padon ücsörgő, láthatóan elkeseredett nőre figyelt fel barátaival, azt is látták, amint a víz felé gyalogol – ekkor ragadott telefont. Megpróbálták megakadályozni, hogy a nő a vízbe vesse magát, ez azonban nem sikerült nekik. 

A történet kifejletéről a rendőrök is megbizonyosodhattak, a nő ugyanis a parttól 8–10 méterre, hátúszásban tempózott a Dunában. Baranyi Dávid főtörzszászlós a vízben lévő nő után úszott, megragadva őt a part irányába húzta, innen társaival, Tóth Kevin törzsőrmesterrel és Coroi Kornélia őrmesterrel együttesen emelték ki, majd vitték biztonságos távolságba a víztől.

A megmentett asszony – míg a mentőkre vártak – felemás gesztusokkal, hol nyugodtabban, hol indulatosabban reagált a rendőrök beavatkozására.

Mivel a mentőautó – méretei miatt – nem tudta a partrészt megközelíteni, a járőrök szolgálati autójukkal vitték el a nőt a sziget bejáratához, a Centenáriumi emlékműhöz, ahol átadták őt a mentőszemélyzetnek, akik az Erzsébet Kórházba szállították – áll a közleményben.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.