A nyomozó szerint öngyilkos lehetett vagy külföldre menekülhetett az angyalföldi férfi, aki megölte 27 éves barátnőjét

2023.07.18. 06:00
Kátai Elek volt nyomozó szerint ha Türk Dániel Róbert még életben van, akkor szinte száz százalék, hogy elfogja a rendőrség. A szakember úgy véli, hogy akár Portugáliáig is elmenekülhetett a feltételezett gyilkos, ahol egy halászhajón még hónapokig el tud rejtőzködni anélkül, hogy a hatóságoknál képbe kerülne.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a hatóságok tovább kutatnak az Angyalföldön gyilkoló férfi, Türk Róbert Dániel után. A 35 éves férfi feltehetően múlt hét csütörtökön ölt meg egy 27 éves lányt a Véső utcában. A férfi brutálisan megverte, majd összeszurkálta M. Petrát, aki sérüléseibe azonnal belehalt.

A gyilkosság helyszínén, a 3. emeleti, angyalföldi lakásban négy napja találták meg a 27 éves fiatal nő holttestét. A társasház lakói azt mondták az RTL stábjának, hogy hallották, amikor feltörték a lakást, és később a fiatal nő édesanyjának a zokogását is.

A LÁNY TISZAÚJVÁROSBAN NŐTT FEL, A CSALÁDJA MOST IS OTT ÉL.

A városban beszédtémává vált Petra halála. Ismerősei tíz napja még találkoztak a fiatal párral a belvárosban.

Itt volt két hete a triatlon, és itt együtt voltak a tóparton meg az egész ünnepségen. Megrendített ez a hír

– mondta egyikük. Egy nemzetközi sportverseny nézőiként voltak jelen július első hétvégéjén. A fotókon, amelyek akkor készültek, összebújva voltak láthatóak, boldognak tűntek. A verseny kísérőprogramján, egy futóversenyen is együtt indultak.

A közösségi oldalon megdöbbenve, szomorúan búcsúztak a fiatal lánytól. Azt írták, kedves, szorgalmas és jólelkű volt. Az RTL információi szerint a férfi egy budai katolikus gimnáziumban tanult.

Kifejezetten jó megjelenésű, jól szituált emberről van szó. Mindig közvetlen, kedves srác képe él az ember fejében, ha rá gondol

– mondta ismerőse. A Metropolnak nyilatkozó másik ismerőse ugyanakkor ijesztően féltékenynek írta le a férfit, szerinte úgy bánt korábbi szerelmével, mintha a tulajdona lenne.

Külföldre menekülhetett

„Ha a férfi életben van, akkor 99,99 százalék, hogy elfogja a rendőrség. Ha pedig önkezűleg vetett véget az életének, és olyan helyet választott, amely nem túl látogatott, akkor is előkerül” – mondta Kátai Elek volt nyomozó a Fókusznak.

Az áldozat, a 27 éves Petra sajtóinformációk szerint néhány hónapja költözött haza Olaszországból. Hiányzott neki a családja és tartós kapcsolatra vágyott. Petra egy társkereső alkalmazáson keresztül ismerte meg a gyilkossággal gyanúsított férfit. Úgy tudni, hogy jól indult a kapcsolatuk, de Petrát elkezdte zavarni a féltékenysége és a férfi birtoklási vágya.

Kátai Elek volt rendőrségi nyomozó szerint a férfi azonban nem tervelte ki előre a tettét, hirtelen ölhette meg Petrát.

Egy olyan embernél, akinél más is van a háttérben pszichés dolog miatt, elegendő egy szikra

– fogalmazott.

A volt nyomozó azt mondta, ilyenkor az sem kizárt, hogy az elkövető öngyilkosságot követ el, hiszen felfogja a tettét és tisztában is lehet annak következményeivel.

„Tisztában van vele, hogy hajtóvadászat indult ellene. Ha végigmérte a lehetőségeket, és önként nem adta fel magát az elmúlt időszakban, akkor jó esély van arra, hogy öngyilkosságot követett el, vagy valami olyan helyzetbe került, amilyet még nem látunk” – véli a tapasztalt nyomozó.

UGYANIS AZ SEM KIZÁRT SZERINTE, HOGY A KEGYETLEN GYILKOSSÁG UTÁN A FÉRFI KÜLFÖLDRE MENEKÜLT.

Korábban több eset is volt már, amikor az elkövető így próbált meg elrejtőzni. A volt nyomozó hangsúlyozta, mivel a schengeni övezeten belül vagyunk, Magyarországról egészen Portugáliáig el lehet jutni anélkül, hogy benéznek a személyi igazolványunkba vagy az útlevelünkbe.

„Ha ott sikerül találnia munkát egy halászhajón, álnéven – mert ott örülnek, hogy találtak egy munkást –, hónapokig el tud rejtőzködni anélkül, hogy bármilyen hatóságnál képbe kerüljön” – vázolt fel egy lehetőséget Kátai. Sőt az sem kizárt, hogy a hajón is élhet, így a lakásbérléssel sem kell bajlódnia.

Petra nehezen viselte a féltékenységet

Andrea Michielin, M. Petra korábbi barátja a Blikknek beszélt arról, hogy békében és barátságban váltak el tavaly, és éppen ebből adódtak a gondok, mivel Türk Dániel Róbert nehezen viselte, hogy az Olaszországban élő férfi – aki négy évig volt Petra párja – még mindig része volt a lány életének.

Csak néhány hónapja ismerte Robit, de elhalmozta ajándékokkal. Már abból probléma volt, hogy alig egy hónapja Armani illattal kedveskedett barátjának, akinek a híres olasz márkáról én jutottam eszébe

– mondta a férfi, aki szerint Petra nehezen viselte a féltékenységet.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 80-20-55-20 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-00-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/