Több utas is megsérült a MÁV Záhonyba tartó járatán

2023.07.20. 21:05
Az eleve késéssel induló IC túl nagy sebességgel ért be a debreceni vasútállomásra, ezért az utasokra hullottak a csomagok. Többen megsérültek, a történtek miatt vizsgálat indult.

A Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó, Hajdúszoboszlóról 10 perc késéssel induló  Nyírség InterCity eddig tisztázatlan okból a megengedett sebességnél gyorsabban ért be a debreceni vasútállomásra. „A váltóknál a kocsik kilengése miatt csomagok estek le a csomagtartóról” – olvasható a Mávinform oldalán.

Néhány utas könnyebb, zúzódásos, horzsolásos sérülést szenvedett, mentőt szerencsére nem kellett hívni.

„Az IC várhatóan nem közlekedik tovább. Az utasok a következő, Debrecenből 20:53-kor továbbinduló Tokaj InterCityvel (IC 588) jutnak el Nyíregyházáig, ahonnan Záhonyba tartó vonattal tudnak elutazni” – fogalmaznak a közleményben. A MÁV a történtek miatt vizsgálatot indít. 

A héten nem az első eset

Hétfőn több utas is égési sérüléseket szenvedett  egy motorvonaton Hodásznál. 

A MÁV tájékoztatása szerint a motorvonat hűtővize – feltehetően műszaki hiba miatt – felforrt, és

A TARTÁLYBÓL KIÁRAMLÓ GŐZ TÖBB UTASNAK ÉGÉSI SÉRÜLÉST OKOZOTT.

A sérülteket a kiérkező mentők ellátták. A történtek miatt a közlekedésért is felelős miniszter, Lázár János vizsgálatot indított. 

A miniszter szerint a források szűkössége miatt a kormány nem valósíthat meg annyi fejlesztést, amennyit szeretne, a vonatok pedig nem olyan pontosak, gyorsak és kényelmesek, mint amennyire azt szeretnék.

Az utasbiztonságból viszont nem engedünk!

– fogalmazott az építési és közlekedési miniszter.