Baleset történt az M3-as autópályán, az útzárat már feloldották

2023.07.24. 15:50 Módosítva: 2023.07.24. 16:22

A balesetről az egyik szemtanútól értesült először az Index. A szemtanú elmondta, hogy a baleset Gyöngyöshalász térségében történt,  a rendőrség lezárta a szakaszt, és egy mentőhelikopter is a helyszínre érkezett.

Hogy pontosan mi történt, arról egyelőre nincs információ. Az Útinform oldalán (cikkünk írásakor) mindössze annyit írtak: „az M3-as autópálya főváros felé tartó oldalán, Gyöngyös térségében, a 76-os km-nél a rendőrség az egész oldalt lezárta helyszínelés miatt”. A balesetre a WAZE nevű applikációban is figyelmeztették az autósokat.

Várhatóan az illetékes szervek hamarosan részletesebb tájékoztatást is adnak, ha ez megtörténik, frissítjük cikkünket. 

Feloldották a korlátozást, de még torlódás van 

Frissítés: Időközben az Útinform arról számolt be, hogy a korlátozást már feloldották, de a torlódás csak lassan oszlik fel, ezzel még számolniuk kell az arra közlekedőknek.

Arról, hogy pontosan mi történt, továbbra sincs információ.

Egy másik autópályán is baleset történt, több helyen lassul a forgalom 

Mindeközben a rendőrség honlapján, a police.hu-n írtak arról, hogy az M7-esen is baleset történt.

AZ AUTÓPÁLYA 63-AS KILOMÉTERSZELVÉNYÉBEN 15.10 KÖRÜL, A BALATON FELÉ VEZETŐ OLDALON EDDIG TISZTÁZATLAN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÖSSZEÜTKÖZÖTT KÉT GÉPJÁRMŰ.

„A baleset során senki nem sérült meg. Az érintett járművek a leállósávot elfoglalják. A helyszínelés és a műszaki mentés elkezdődött. Több kilométeres a torlódás, ezért kérjük az arra közlekedőktől, hogy fokozott figyelemmel és türelmesen vezessenek” – írták. Utóbb azt közölték, hogy a korlátozást 16.25-kor befejezték, a forgalom a lehajtósávon is megindult, a torlódás megszűnt.

Az Útinform ezen túl több másik, a forgalmat lassító eseményről is beszámolt hétfő délután: 

  • Az M3-ason arrébb, Kál térségében, a 97-es és a 104-es km között tart még a burkolatfelújítás, így Vásárosnamény felé csak az ellenkező oldal belső sávja használható, emiatt itt több km-es a torlódás.
  • A 8-as főúton, a Hajmáskér-Sóly csomópont és a 72-es főút csomópontja között egy műszaki hibás kamion vesztegel. A Veszprém felé tartó oldalon, a 43-as km-nél a kettőből csak egy sáv járható.
  • A 10-es főút Bécsi úti szakaszán, Solymár és Budapest határa között a 11-es és a 12-es km között közlekedésbiztonsági fejlesztéseket végeznek, emiatt napközben 8.00 és 16.00 között 40 km/órás sebességkorlátozást vezettek be és útszűkületen kell áthajtani.
  • A 47-es főúton, Debrecen belterületén két személyautó ütközött össze. A 3-as km-nél félpályás korlátozás van érvényben.
  • Az M1-es autópályán mindkét irányból lezárták a 135-ös km-nél lévő Börcsi pihenőhelyet műszaki meghibásodás miatt.
  • Az M43-as autópályán Csanádpalotánál, az országhatár kilépő oldalán a kamiontorlódás meghaladta a 5 km-t.
  • A hagyományos „Művészetek Völgye Fesztivál” a hónap végéig tart. Emiatt a 77-es főúton Kapolcs és Vigántpetend átkelési szakaszán, erős jármű és gyalogosforgalomra lehet számítani. Ezen kívül, a 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárműveket a Pula – Nyírád - Zalaháp- Tapolca útvonalra terelik!
  • A 4-es főúton Szolnok elkerülő szakaszán, a 99-es km-nél Tisza-hídon, dilatációs szerkezetet javítanak. A félpályás lezárásnál, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. Gyakori a torlódás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport