Vádat emeltek a több mázsa droggal kereskedő kecskeméti bűnszervezet ellen

2023.07.25. 10:54
Vádat emeltek Kecskeméten egy kábítószerrel kereskedő bűnszervezet ellen, amelynek tagjai egy év alatt mintegy 6 mázsa, nagyjából 600 millió forint értékű drogot szereztek be.

A vádirat szerint a négy tagból és három végrehajtóból álló bűnszervezet budapesti irányítója 2019 végén határozta el, hogy Szerbiából kereskedelmi mennyiségű marihuánát, speedet, extasyt és kokaint szerez be azért, hogy az ország több pontján viszonteladóknak értékesítse.

Mint írta, a férfi bevonta az üzletbe az egyik autókereskedő üzleti partnerét is, akivel ezután együtt fektettek be pénzt a kábítószerek megvásárlásába. Idővel a bűnözői csoport további tagokkal bővült, akik kizárólag titkosított módon kommunikáltak egymással.

Kerülték a kábítószerfajták köztudomású elnevezését, helyettük a »büdi, zöld, turbó, gyors, üdítő, gold, bogyó« kifejezéseket használták

– közölte Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Gyilkossággal akart példát statuálni

A kábítószert gyakran mélygarázsokban adták át, ahol személyes találkozás nélkül cserélték ki a járműben hagyott anyagot és annak ellenértékét.

Késztermékek beszerzése mellett a vádlottak rövidesen maguk is kábítószer-előállításba fogtak. Ehhez a szerb kereskedőtől amfetaminolajat vásároltak, amiből háromszoros mennyiségű, tejföl állagú speedet állítottak elő.

Miután az egyik viszonteladó nem fizette ki a kábítószer árát, a bűnszervezet irányítója elhatározta, hogy – mintegy példát statuálva – lelöveti.

Fel is vette a kapcsolatot egy külföldi bérgyilkossal, és szerb kapcsolatán keresztül egy hangtompítós maroklőfegyvert is beszerzett. Végül az emberölés meghiúsult, mivel a férfit elfogták.

Droglajstrom

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint a bűnszervezet egy év alatt

  • 430 kilogramm marihuánát,
  • 140 kilogramm amfetamint,
  • 11,6 kilogramm kokaint,
  • 20 ezer extasytablettát
  • és 30 liter amfetaminolajat szerzett be.

Minderre összesen 1,8 millió eurót, vagyis mintegy 600 millió forintot költöttek. Az ügyészség a bűnszervezet tagjait jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelemmel, emellett az irányítót emberölés előkészületével és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolja – írta a sajtószóvivő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport