Hosszabb menetidőre, kimaradó járatokra kell számítani a MÁV-nál

2023.07.25. 14:26
Megsérült a vasúti felsővezeték Kőbánya felső állomásnál, emiatt a miskolci és szolnoki vonalon jelentősen hosszabb menetidőkre és kimaradó járatokra kell számítani – közölte a Mávinform az MTI-vel kedden délután.

A MÁV közlése szerint a Rákos és Kőbánya felső között a helyreállításig két vágányon szünetel a vonatforgalom, emiatt a Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon jelentősen hosszabb menetidőkre, kimaradó járatokra kell számítani.

A 650-es számú IC nyílt vonalon várakozik, az utasoknak a le-, illetve átszállításig meg kell várniuk, hogy a felsővezetéki szakemberek megteremtsék a biztonságos feltételeket.

A torlódások és késések csökkentése érdekében az óra 20 perckor induló sülysápi S60-as vonatok nem közlekednek, a gödöllői S80-as vonatok pedig csak Rákosig mennek, és onnan fordulnak vissza Gödöllő felé.

Az utasok az IR85-ös Mátra és az IR87-es Agria InterRégióval tudnak utazni a Keleti pályaudvar és Rákos között. Az InterRégiók 5 perccel később, az S80-as vonatok menetrendi idejében indulnak a Keletiből.

Megsérült utasok

A múlt heti kánikulában kétszer is komoly megpróbáltatásnak voltak kitéve az állami vasutak utasai. Először több utas is égési sérüléseket szenvedett egy motorvonaton Hodásznál. A motorvonat hűtővize – feltehetően műszaki hiba miatt – felforrt, és

A TARTÁLYBÓL KIÁRAMLÓ GŐZ TÖBB UTASNAK ÉGÉSI SÉRÜLÉST OKOZOTT.

A sérülteket a kiérkező mentők látták el. A történtek miatt a közlekedésért is felelős miniszter, Lázár János vizsgálatot indított.

A MINISZTER SZERINT A FORRÁSOK SZŰKÖSSÉGE MIATT A KORMÁNY NEM VALÓSÍTHAT MEG ANNYI FEJLESZTÉST, AMENNYIT SZERETNE, A VONATOK PEDIG NEM OLYAN PONTOSAK, GYORSAK ÉS KÉNYELMESEK, MINT AMENNYIRE AZT SZERETNÉK.

Ezt követően pedig a Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó, Hajdúszoboszlóról 10 perc késéssel induló Nyírség InterCity eddig tisztázatlan okból a megengedett sebességnél gyorsabban ért be a debreceni vasútállomásra. „A váltóknál a kocsik kilengése miatt csomagok estek le a csomagtartóról” – közölte a MÁV.

NÉHÁNY UTAS KÖNNYEBB, ZÚZÓDÁSOS, HORZSOLÁSOS SÉRÜLÉST SZENVEDETT, MENTŐT SZERENCSÉRE NEM KELLETT HÍVNI.

Lázár János úgy reagált a történtekre, hogy az „utasbiztonságból viszont nem engedünk!”