Ittasan menekült a rendőrök elől, végül egy kanyarban kicsúszott

2023.07.26. 13:55
Jogosítványa soha nem volt annak a 32 éves sofőrnek, akiről ezt a helyi rendőrök is jól tudták. Az egész településen át üldözték a férfit, míg egy kanyart nem sikerült bevennie.

Esős időben kezdődött meg a hajsza a hétvégén egy 32 éves férfi után Zalakomárban. A sofőrt a zalakarosi körzeti megbízott ismerte fel a volán mögött, és tudta róla, hogy soha nem rendelkezett jogosítvánnyal, és a járművezetéstől is el volt tiltva.

A rendőrség közlése szerint a sofőr a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, nem állt meg, inkább beletaposott a gázba, és továbbhajtott. A rendőrök megkülönböztető jelzések használatával követték, azonban az autó ennek ellenére sem állt meg.

A sofőr egy kanyarban elvesztette uralmát a gépkocsi felett, kisodródott és felborult. A balesetet sérülések nélkül megúszta, azonban felmerült annak a gyanúja, hogy a vezetés előtt szeszes italt fogyasztott, amit az alkoholszonda igazolt is.

A rendőrök a 32 éves férfit további mintavétel céljából előállították. Az ügyben a Nagykanizsai Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közlemény végén felhívta a figyelmet arra, hogy a sofőrök a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport