Még mindig kómában van a 24 energiaitalt elfogyasztó miskolci férfi

2023.07.28. 19:45
Az RTL riportja szerint nem kizárt, hogy az energiaital túlzott fogyasztása miatt állt le hirtelen a 18 éves miskolci férfi szíve, aki ezt követően kómába esett kedden, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Farkaslyukon. Családja szerint naponta átlagosan három energiaitalt fogyasztott, emellett dohányzott is. A férfi most is kómában van, állapota kedd óta nem javult.

Mint ismert, egy 18 éves családapa kevesebb mint egy hét alatt 24 doboz energiaitalt ivott meg, ami miatt rángógörcsöt kapott, és kómába esett. Az orvosok jelenleg a miskolci kórházban küzdenek az életéért. A férfi párja elárulta, hogy élettársa rengeteg, az egészséges fogyasztási határt messze túllépő mennyiségű energiaitalt ivott, „azt szinte a víz helyett fogyasztotta”.

Az Index megkeresésére a Magyar Energiaital Szövetség közölte, hogy minden kereskedelmi forgalomban kapható energiaital biztonsággal fogyasztható a fogyasztási javaslatok betartása mellett. Kiemelték:

az energiaital nem helyettesíti a vizet, nem üdítő és nem sportital. 

Dohányzott, és napi három energiaitalt ivott

Az RTL Híradójának nyilatkozott a fiatal férfi párja, aki elmondta: párja rendszeresen fogyasztott energiaitalt, átlagosan naponta hármat, de volt, amikor 24 darabos kiszereléssel vett, és kevesebb mint egy hét alatt elfogyasztotta, emellett dohányzott is. Azt, hogy mitől lett rosszul, egyelőre nem tudni, de a csatorna riportja szerint nem kizárt, hogy az energiaital túlzott fogyasztása miatt állt le hirtelen a szíve. 

A kisebbségi önkormányzat vezetője szerint a helyi fiatalok körében nagyon divatos az energiaital.

Népbetegség az energiaital, 4-5-6 dobozzal megisznak naponta a fiatalok

– nyilatkozta Harkály Csaba, aki arra is kitért, hogy a helyi boltokban már a kisiskolások is megvehetik ezeket a koffeintartalmú italokat. 

A csatorna értesülései szerint a miskolci családapa most is kómában van, állapota kedd óta nem javult. A miskolci kórházból Ózdra szállították át.