18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Börtönbe kerülhet egy tokodi férfi, mert éveken át bántalmazta a párját

2023.07.28. 09:43
Kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés kísérlete és zaklatás miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki évek óta, rendszeresen bántalmazta élettársát.

A vádirat szerint a férfi először 2019 júniusában ütötte meg a nőt, majd 2021-ben tokodi lakóhelyükön ismét bántalmazta, többször megpofozta, és ököllel úgy megütötte, hogy emiatt felrepedt a szája. Ezután 2021. év végétől 2022 tavaszáig szinte minden hétvégén ittas állapotban ordítozott a sértettel, szidalmazta, összetörte a berendezési és felszerelési tárgyakat.

A bántalmazások egyre durvábbá váltak, 2022 áprilisában miközben poharat, borosüveget tört össze, többször ököllel arcon ütötte élettársát, akit fojtogatott is. A nő ekkor megrúgta a férfit, így szabadult ki annak szorításából, és a lányától kért segítséget. A férfi ekkor telefonon keresztül a nő lányát is megfenyegette, hogyha oda mer menni hozzájuk, akkor megöli, leszúrja.

A sértettnek a rendszeres bántalmazások során mindig könnyű sérülései keletkeztek, de az ütések ereje és a fojtogatás is alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

A férfi büntetett előéletű, őt 2015-ben a bíróság ugyancsak az élettársa sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmények elkövetését beismerő férfit végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/