Ezen a balatoni strandon tízezer forint a belépő

2023.07.30. 17:00
A Balaton legdrágább és legolcsóbb strandja is Tihanyban van, a Sajkodi sornál mindössze 600 forintért lehet csobbanni, a Plage 18-on azonban 10 ezer forint egy felnőttbelépő hétvégén.

A Csodálatos Balaton gyűjtése szerint 2023-ban a felnőttbelépők átlagára 1200-1300 forint hétköznap. Közülük a legolcsóbb Tihanyban a Sajkod és a fonyódi kutyás strand a maga 600 forintos jegyárával, de a szepezdi 800 forintos belépő is a legkedvezőbbek között van, Keszthelyen a Helikonnál hétköznap ugyanennyiért lehet fürdőzni, Balatonvilágosnál szintén. A portál az üzemeltetőktől, a bérlőktől és önkormányzatoktól kért információk alapján állította össze, hogy idén milyen áron lehet bejutni a balatoni strandokra.

A legdrágábbak kétezer forintot kérnek a látogatóktól, kivéve a Tihanyban üzemelő Plage 18-at, ahol hétköznapokon is ötezer forint személyenként a felnőttbelépő, péntektől vasárnapig viszont már tízezer forintot kell fizetni fejenként. 

Ehhez ugyan kap a vendég strandtörülközőt, napozóágyat, napernyőt, kisasztalt, valamint a személyzet itt szolgálja fel a kért italt. 

Extrának kérhető baldachinos napozóágy, amely 4 személy esetében 40 ezer forintért bérelhető.

Pár lépésre a Balaton egyik legexkluzívabb éttermében lehet ebédelni, ahol a kínálatban szerepel 2012-es Dom Pérignon Vintage pezsgő 149 ezer forint/üveg áron és Omaha Usda bélszín, amiből 200 gramm körettel együtt 24 ezer forintba kerül – részletezi a 24.hu. A tihanyi luxusstrandot a tulajdonosok állítása szerint azoknak hozták létre, akik a riviéra színvonalára vágynak a Balatonnál.