Elengedték a külföldi férfit, aki halálos balesetet okozott Budapesten

2023.07.31. 06:25
A bíróság kiengedte a külföldi férfit, aki csütörtök este halálos balesetet okozott a fővárosban. A sofőr ügyvédje szerint még kérdéses, hogy a védence a baleset előtt vagy után ivott-e.

Halálos balesetet okozott egy külföldi sofőr július 27-én este a fővárosban, amikor autójával elgázolt egy motorkerékpárost. Az ütközés után az autó sofőrje segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. Nem sokkal később egy közeli utcában leparkolta Mercedesét, majd gyalog távozott.

A baleset után két órával az autó tulajdonosa telefonon jelentkezett a rendőrségen, majd a helyszíntől nem messze, egy közeli utcában találták meg a járőrök, ahol elismerte, hogy ő ütközött a motorossal.

A rendőrök a helyszínen megszondáztatták a férfit, így derült ki, hogy ittasan ült volán mögé. A férfit előállították, majd halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A 49 éves sofőrt ezt követően a rendőrök őrizetbe vették, azonban az RTL Híradó most úgy tudja, hogy a férfit nyomkövetővel kiengedte a bíróság. A nyomkövető adatai alapján a férfi a barátnőjéhez mehetett.

A sofőr tagadja, hogy áthajtott a piros lámpán. Ügyvédje úgy véli, még kérdéses, hogy védence a baleset előtt vagy után ivott-e. A férfi azonban korábban a kihallgatásán elismerte, hogy a baleset előtt délután több sört fogyasztott.